AJANKOHTAISTA |

Kivivilla kiertämään – Paroc, Lassila & Tikanoja ja Eko-Expert kirittävät rakennusalaa kohti kiertotaloutta

Paroc, YTP:n jäsenyritys Lassila & Tikanoja ja Eko-Expert lanseeraavat tammikuussa ensimmäisinä Suomessa kierrätysjärjestelmän kivivillalle.

REWOOL-järjestelmän myötä rakennusteollisuudessa ja työmailla käytettävästä kivivillasta syntyvä leikkuuhukka saadaan tehokkaasti uusiokäyttöön.
Hukkapalojen kierrätys säästää sekä rahaa että ympäristöä ja tukee rakennusalan hiilineutraaliustavoitteita.
Tammikuussa 2020 rakennusala ottaa suuren harppauksen kohti kiertotaloutta, kun Parocin, Lassila & Tikanojan ja Eko-Expertin luoma kivivillan kierrätysjärjestelmä tulee kaikkien halukkaiden saataville.

Kivivillaa käytetään rakentamisessa eristemateriaalina. Syntyvän leikkuuhukan päätyminen kaatopaikalle kuormittaa ympäristöä sekä aiheuttaa yrityksille kustannuksia jätemaksujen muodossa.

Parocin kehityspäällikkö Susanna Tykkä-Vedder kertoo, että kierrätysjärjestelmä on asiakkaiden taholta kovasti toivottu ja odotettu. ”Meitä ajaa vapaaehtoinen tuottajavastuu ja halu rakentaa kestävää tulevaisuutta. Sillä, että villa saadaan pois sekajätelavalta, vastaamme myös asiakkaidemme toiveisiin.”

Helppokäyttöinen järjestelmä säästää aikaa ja ympäristöä L&T:n asiakkuuspäällikkö Jari Heinon mukaan. ”Kun rakennusyritys haluaa jatkossa työmaalleen villankierrätyksen, se järjestyy yleensä yhdellä puhelinsoitolla.”

”Villan kierrättäminen on rakentamiselle ja teollisuudelle todellinen win–win-tilanne: Kaikki nostavat kierrätysastettaan ja pienentävät kustannuksiaan. Tämä kokonaisuus on osa kiertotaloutta käytännön tasolla. Kun kiinteistöjen rakennusaikainen ympäristökuorma pienenee, niiden on myös helpompi tavoitella vihreän rakentamisen LEED- ja BREEAM-sertifikaatteja”, Ilari Hirvensalo, Eko-Expertin toimitusjohtaja toteaa.

Tiedote löytyy kokonaisuudessaan Lassila & Tikanojan sivuilta: https://www.lt.fi/fi/media/tiedotteet/kivivilla-kiertamaan-paroc-lassila-ja-tikanoja-ja-eko-expert-kirittavat

Scroll to Top