AJANKOHTAISTA |

Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listalla alan edelläkävijät

Sitran kokoama uusi Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -lista esittelee 41 kiertotalousalan yritystä. YTP:n jäsenet ovat listalla hyvin edustettuna.

Sitra on päivittänyt Kiertotalouden kiinnostavimmat -listaa vuodesta 2017. Viime vuosien aikana kiertotalous on noussut edelläkävijäyritysten toiminnasta kannattavaksi liiketoiminnaksi yhä useammalle yritykselle.

Kiertotaloudessa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan hyödynnetään käytössä olevien tuotteiden ja materiaalien arvoa mahdollisimman pitkään. Kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen.

Listalla on myös useita YTP:n jäsenyrityksiä. Mukana on jätteiden lajittelua automatisoiva Zenrobotics, jätteestä biokaasua tuottava Gasum, uuden kierrätyslaitoksen avannut Remeo sekä akkumetalleja kierrättävä Fortum.

Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listalle haki 168 yritystä, joista Sitran ja sen sidosryhmien asiantuntijoista koostuva raati valitsi mukaan kiinnostavimmat yritykset eri toimialoilta. Listalla on mukana sekä startup-yrityksiä että kiertotaloutta kohti matkaavia suuryrityksiä.

Tutustu Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1 -listaan

 

Scroll to Top