Jorma Mikkonen jatkaa YTP:n hallituksen puheenjohtajana, Tuomas Haikka varapuheenjohtajaksi

YTP:n liittokokous päätti 22.3.2022 YTP:n hallituksen kokoonpanosta 2022–23.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Lassila&Tikanoja Oyj:n yhteiskuntasuhdejohtaja Jorma Mikkonen.

Varapuheenjohtajaksi valittiin vastuullisuus ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomas Haikka Kuusakoski Oy:stä.

YTP:n hallitus ja työvaliokunta 2022-2023

YTP keskittyy vuonna 2022 kiertotalousmarkkinan kasvattamiseen

—  Visiomme on, että vuonna 2030 kiertotalous on suomalaisten yritysten toiminnan perusta. Haluamme liittona vauhdittaa siirtymää kiertotalouteen ja tuoda näkyvämmin esiin ne ratkaisut, joilla vastataan aikamme haasteisiin, Jorma Mikkonen kertoo.

— Alkuvuosi on osoittanut, että fossiilitaloudesta irtautuminen ja raaka-aineiden saatavuuden turvaaminen ovat entistä tärkeämpiä tavoitteita.

YTP:n uudessa strategiassa uusiomateriaalien kysynnän edistäminen on nostettu yhdeksi kärkiteemaksi.

— Kiertotalous ei etene niin kauan kuin uusioraaka-aineille ei ole riittävästi kysyntää, Jorma Mikkonen toteaa.

— Me painotamme YTP:ssä kiertotalouden edistämistä markkinaehtoisesti. Markkinoiden vauhdittamiseen tarvitaan kuitenkin pikaisesti ohjauskeinoja.