AJANKOHTAISTA |

Jätteet hygieenisesti ja hajuttomasti putkia pitkin

Jätteet hygieenisesti ja hajuttomasti putkia pitkin

YTP:n jäsenyritys Ecosir Group toimittaa automaattiset jätejärjestelmät Joensuun terveyskeskukseen ja kuntoutussairaalaan sekä keskuskeittiöön. Jätteen siirto toteutetaan automaattisella ja hygieenisellä erityisesti hoitoyksiköihin
suunnitellulla putkisiirtojärjestelmällä.

Ecosir Group on valittu järjestelmätoimittajaksi Joensuun terveyskeskuksen kuntoutumissairaalan ja tehostetun vuodeosaston uudis- ja peruskorjausrakennuksiin.

Kampusalueelle rakennettavan uuden keskuskeittiön ateriamäärät ovat noin 6 000 annosta päivässä. Myös keskuskeittiö varustetaan automaattisella ja hygieenisellä biojätteen putkisiirtojärjestelmällä.

”Osastoilla syntyvät jätteet kuljetetaan välittömästi, hygieenisesti ja hajuttomasti putkistoja pitkin suljettuihin säiliöihin. Järjestelmä vapauttaa hoitoon osallistuvan henkilökunnan hoivatyöhön ja parantaa merkittävästi sairaala- ja hoitolaitosten potilasturvallisuutta, hygieniaa ja kustannuksia. Logistiset tuotot ja elinkaariedut olivat merkittävimpiä tekijöitä järjestelmäpäätöksissä” toteaa myyntipäällikkö Kimmo Määttä, Ecosir Group.

Järjestelmien avulla saavutetaan huomattavia henkilöstön, hissikapasiteetin ja neliötehokkuuden säästöjä. Ecosir Group toimittaa järjestelmät pääosin vuosien 2015 – 2016 aikana.

Yhtiöllä on meneillään automaattinen jätteen siirtojärjestelmäprojekti Joensuun keskussairaalan (PKSSK) yhteyteen rakennettavaan moderniin ravintokeskukseen. Joensuun Seniorikeskukseen on toimitettu automaattinen jätesiirtojärjestelmä vuonna 2014.

”Tulevien vuosien haasteena ovat hoitohenkilöstön riittävyys ja työssä jaksaminen. Perinteiset ihmisvoimin toteutettavat pyykin ja jätteiden logistiset siirrot lisäävät liikuntaelinsairauksien riskiä, tuottavat epämiellyttävää hajua ja levittävät bakteereja” sanoo toimitusjohtaja Mauri Leponen.
.
Ecosir Group on erityisesti kiinteistöjen Health Care-segmentin jäte- ja pyykkilogistiikan järjestelmien markkinajohtaja Suomessa ja tavoittelee aktiivisesti johtavaa asemaa myös kansainvälisillä markkinoilla.

Lähde: Ecosir Group       Kuvalähde: Joensuun kaupunki

Scroll to Top