Kansainvälinen toiminta

YTP kansainvälisissä verkostoissa

YTP on jäsen jätealan eurooppalaisessa kattojärjestössä FEAD:ssa (European Federation of Waste Management and Environmental Services) sekä purkualan eurooppalaisessa kattojärjestössä EDA:ssa (European Demolition Association).

FEAD:n jäseniä ovat kansalliset ympäristöalan yritysten liitot 20 Euroopan maasta, ja se edustaa 3 000 yksityistä jätealan yritystä Euroopassa. FEAD:n jäsenet työllistävät yli 320 000 henkeä, ja jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 75 miljardia euroa.

FEAD:n kautta YTP:llä on suorat vaikutuskanavat EU-säädösten valmisteluun komissiossa ja Euroopan parlamentissa. YTP osallistuu FEAD:n komiteoiden ja työryhmien työskentelyyn.

European Demolition Association EDA edustaa 11 maan purkutoimialan yrityksiä. Se kokoaa yhteen kansalliset purkuliitot, purkuliikkeet ja purkutöiden tuottajat ympäri Euroopan. FDA (Suomen Purkuliikkeiden liitto ry) toimii YTP:n Purkujaoston yhteydessä.

EBAE – European Business Awards for the Environment

EBAE on yrityksille suunnattu ympäristökilpailu, jonka Euroopan unioni järjestää joka toinen vuosi. YTP toimii EBAE:n kansallisena koordinaattorina Suomessa.

Kilpailukausi on kaksivuotinen, ja sen aikana jäsenmaissa järjestetään ensin kansalliset kilpailut. Niiden osallistujista valitaan osallistujat EU:n laajuiseen kilpailuun. Palkintoja jaetaan eri sarjoissa, joita ovat esimerkiksi johtaminen, tuotteet & palvelut, prosessit ja biodiversiteetti.

Seuraava kilpailu järjestetään kaudella 2020– 2021.

Scroll to Top