YTP kansainvälisissä verkostoissa

YTP on jäsen jätealan eurooppalaisessa kattojärjestössä FEAD:ssa (European Waste Management Association), purkualan eurooppalaisessa kattojärjestössä EDA:ssa (European Demolition Association) sekä eurooppalaisen EuRIC:n (European Recycling Industries’ Confederation) muovipilari EPRB:ssä ja paperijaosto ERPA:ssa.

FEAD:n jäseniä ovat kansalliset ympäristöalan yritysten liitot 20 Euroopan maasta, ja se edustaa 3 000 yksityistä jätealan yritystä Euroopassa. FEAD:n jäsenyritykset työllistävät yli 320 000 henkeä, ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on 75 miljardia euroa.

FEAD:n kautta YTP:llä on suorat vaikutuskanavat EU-säädösten valmisteluun komissiossa ja Euroopan parlamentissa. YTP osallistuu FEAD:n komiteoiden ja työryhmien työskentelyyn.

European Demolition Association EDA edustaa 11 maan purkutoimialan yrityksiä. Se kokoaa yhteen kansalliset purkuliitot, purkuliikkeet ja purkutöiden tuottajat ympäri Euroopan. FDA (Suomen Purkuliikkeiden liitto ry) toimii YTP:n Purkujaoston yhteydessä.

EuRIC:ssa on 35 jäsentä 20 EU- ja EFTA-maasta. Jäsenet ovat sekä kansallisia jäsenliittoja, EU-liittoja että yritysjäseniä. EuRIC on organisoitunut vahvasti neljän materiaalin ympärille: rauta, muovi, paperi ja metalli. YTP on muovipilarin (The European Plastics Recycling Branch EPRB) ja paperijaoston jäsen (The European Recovered Paper Branch ERPA).

EBAE – European Business Awards for the Environment

EBAE on yrityksille suunnattu ympäristökilpailu, jonka Euroopan unioni järjestää joka toinen vuosi. YTP toimii EBAE:n kansallisena koordinaattorina Suomessa.

Kilpailukausi on kaksivuotinen, ja sen aikana jäsenmaissa järjestetään ensin kansalliset kilpailut. Niiden osallistujista valitaan osallistujat EU:n laajuiseen kilpailuun. Palkintoja jaetaan eri sarjoissa, joita ovat esimerkiksi johtaminen, tuotteet & palvelut, prosessit ja biodiversiteetti.

Seuraava kilpailu järjestetään kaudella 2020– 2021.

 

Scroll to Top