AJANKOHTAISTA |

Europress toimittaa yli 400 jätepuristinta tuottajien kierrätyspisteisiin

Suomen Kuitukierrätys Oy, Suomen Uusiomuovi Oy ja Europress Group Oy allekirjoittivat 18.9.2015 Europressin historian suurimman kertakaupan Keravalla.

Europress Group Oy  toimittaa yli 400 jätepuristinta pakkausten tuottajavastuuta hoitaville tuottajayhteisöille, Suomen Uusiomuovi Oy:lle ja Suomen Kuitukierrätys Oy:lle. Vuoteen 2020 ulottuva sopimus on luottamuslause suomalaiselle cleantech-osaamiselle. Europress voitti kilpailutuksen älypuristimillaan. Solmitusta kaupasta Europress saa hyvän referenssin, jolla se hakee markkinoita myös muualla maailmassa.

Kauppa kasvattaa yrityksen työpaikkojen määrää Keravalla yli viidenneksellä. Jätepuristimet tulevat käyttöön kotitalouksien muovi- ja kuitupakkauksien keräykseen Rinki Ekopiste -kierrätyspisteissä ensi vuoden alusta alkaen.

Vesa Soini, toimitusjohtaja, Suomen Uusiomuovi Oy:
– Valitsimme Europressin toimittajaksemme useiden kilpailijoiden joukosta, koska sen tarjoamassa ratkaisussa yhdistyvät korkea laatu ja älytekniikka, jota päivittämällä laitekanta pysyy pitkään tuoreena. Myös se on tärkeää, että palvelu ja yhteistyö jatkuvat myös laitteiden toimittamisen jälkeen.

Juha-Pekka Salmi, toimitusjohtaja, Suomen Kuitukierrätys Oy:
– Päätimme hankkia vilkkaimpiin ekopisteisiin puristimet, jotta pakkaukset saadaan kerättyä ja kuljetettua tiiviimmin. Puristimien täyttymistä sekä tyhjentämistä seurataan ja ohjataan yhä enemmän älyllä. Europress on alansa markkinajohtaja Suomessa ja merkittävin jätehuoltolaitteiden valmistaja Pohjoismaissa. Yritys on edelläkävijä SMART-teknologian tuomisessa jätehuoltoalalle. Europressin tänä vuonna valmistamissa tuotteissa on valmiudet kommunikointiin etädiagnostiikalla. Etäyhteys laitteisiin helpottaa laitekannan hallintaa ja ylläpitoa sekä mahdollistaa entistä tehokkaamman asiakaspalvelun.

Matti Turunen, toimitusjohtaja, Europress Group Oy:
– Sopimus tarkoittaa Europressille merkittävää tuotantokapasiteetin kasvattamista. Ennen kahdessa vuorossa toiminut tehdas alkaa tuottaa jätehuoltolaitteita nyt myös yövuorossa. Työntekijöitä on Suomen toiminnoissa ollut tänä vuonna reilut 90 henkeä, mutta yrityksen 38-vuotisen historian suurin kauppa tuo Keravalle noin 20 työpaikkaa lisää.

Europressin sinivalkoiset tuotteet tunnetaan parhaiten kaupan alalla, jossa pakkausmateriaalit ja jätteet on jo pitkään totuttu lajittelemaan eri jakeille suunniteltuihin jätepuristimiin ja paalaimiin. Laitteita käytetään usein myös teollisuuden ja julkishallinnon kiinteistöissä. Pian Europressin jätepuristimet ovat kuitenkin koko Suomen kansalle tuttuja käytettyjen pakkausten Rinki Ekopiste -kierrätyspisteistä.

Lisätietoja Europressilta:
Matti Turunen, toimitusjohtaja, matti.turunen@europress.fi, p. +358 400 443 400
Timo Huhtala, tehtaanjohtaja, timo.huhtala@europress.fi, p. +358 50 4432 236

europress.fi

Scroll to Top