YTP_Vuosikokous_2.9.2020_banner_1400x171

2.9.2020 YTP:n seminaari "Vastuullisuus kiertotalouden vauhdittajana"

Seminaari pidetään Clarion Hotel Helsingissä.

Tämä seminaari piti alunperin pitää 31.3.2020, mutta jouduttiin koronaviruksen takia siirtämään ensi syksyyn.

Seminaarissa tarkastellaan vastuullisuutta useista näkökulmista ja käsitellään rakentamisen ja teollisen tuotannon kiertotaloutta. Seminaari tarjoaa tilaisuuden ajatustenvaihtoon myös muista ajankohtaisista asioista.

Ilmoittautuminen seminaariin alkaa myöhemmin.

Alustava ohjelma
klo
12.00 Ilmoittautuminen seminaariin ja kahvitarjoilu, Sonck-kokoustila, 2. krs.
12.30 Seminaarin avaus, Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen
European Green Deal, Peter Kurth, President of FEAD
Vastuullisuus investorin näkökulmasta, Mikael Aro, Senior Industry Expert, Triton Partners
Maailman vastuullisin kauppa, Eeva Salmenpohja, Yhteiskuntasuhdejohtaja, Kesko
Vastuullinen kemianteollisuus, Johanna Pentjärvi, Asiantuntija, vastuullisuus, Kemianteollisuus ry

14.30-15.00 Kahvitauko, verkostoitumista

15.00 Miten Suomi siirtyy kiertotalouteen?, Reijo Karhinen, Ohjausryhmän puheenjohtaja
Rakentamisen kiertotalous, Harri Hakaste, Yliarkkitehti, Ympäristöministeriö
Miten rakennuttaja vastaa kiertotalouden haasteeseen, Anna Hyrske, Vastuullisen sijoittamisen päällikkö, Ilmarinen
Materiaalitori rakentamisen kiertotalouden työkaluna, Paula Eskola, Johtava asiantuntija, Motiva
Teollisuuden sivuvirrat kiertotaloudessa, Otto Lehtipuu, Toimitusjohtaja, YTP
Päätössanat, Kalle Saarimaa, Puheenjohtaja, YTP

17.00-18.00 Cocktails seminaarin osallistujille, Sonckin lämpiö
18.00 Illalliset (ei sisälly seminaarin hintaan), ravintola Kitchen & Table, katutaso

Muutokset mahdollisia.

Seminaarin puhujat

Krista Mikkonen, ympäristö- ja ilmastoministeri kesäkuusta 2019 alkaen. Kansanedustaja 2015-, vihreän eduskuntaryhmän pj 2016-2019.

Peter Kurth, FEAD:n (European Federation of Waste Management & Environmental Services) puheenjohtaja 2020- ja varapuheenjohtaja 2009-2019. Saksan ympäristöhuoltoyritysten liiton BDE:n puheenjohtaja.

Mikael Aro, Triton Partnersin osakas vuodesta 2016 alkaen. VR Groupin toimitusjohtaja 2009-2016, Carlsbergin Pohjois-Euroopan aluejohtaja 2007-2009.

Eeva Salmenpohja, Keskon yhteiskuntasuhdejohtaja vuodesta 2017 alkaen. Perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustaja 2015-2017.

Johanna Pentjärvi, Kemianteollisuus ry:n vastuullisuusasiantuntija, vastuualueina Responsible Care -ohjelma ja hiilineutraali kemianteollisuus.

Reijo Karhinen, työelämäprofessori, strategista kiertotalousohjelmaa valmistelevan ohjausryhmän puheenjohtaja. OP-finanssiryhmän pääjohtaja 2007-2018.

Harri Hakaste, yliarkkitehti, Ympäristöministeriö vuodesta 2003 alkaen.

Anna Hyrske, vastuullisen sijoittamisen päällikkö, Ilmarinen vuodesta 2011 alkaen.
20 vuoden kokemus vastuullisen sijoittamisen tehtävissä.

Paula Eskola, johtava asiantuntija Motivalla, työskentelee koordinaattorina Business Finlandin bio- ja kiertotalous, Älykäs energia ja AI-liiketoiminta -ohjelmissa. Aiemmin toiminut mm. VTT:llä ympäristötutkijana.

Otto Lehtipuu, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP toimitusjohtaja joulukuusta 2017 alkaen.

Kalle Saarimaa, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP puheenjohtaja. Fortumin Recycling and Waste Solutions -liiketoiminnan johtaja.

Lisätiedot seminaarista: otto.lehtipuu@ytpliitto.fi
Lisätiedot käytännön järjestelyistä: sirpa.komulainen@ytpliitto.fi