31.3.2020 YTP seminaari ”Vastuullisuus kiertotalouden vauhdittajana”-ilmoittautumisaikaa 13.3. saakka!

Seminaarissa, joka pidetään Clarion Hotel Helsingissä, tarkastellaan vastuullisuutta useista näkökulmista ja käsitellään rakentamisen ja teollisen tuotannon kiertotaloutta. Seminaari tarjoaa tilaisuuden ajatustenvaihtoon myös muista ajankohtaisista asioista.

klo
13.00 Ilmoittautuminen seminaariin
13.30 Seminaarin avaus, Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen
European Green Deal, Peter Kurth, President of FEAD

Vastuullisuus investorin näkökulmasta, Mikael Aro, Senior Industry Expert, Triton Partners
Maailman vastuullisin kauppa, Eeva Salmenpohja, Yhteiskuntasuhdejohtaja, Kesko
Vastuullinen kemianteollisuus, Johanna Pentjärvi, Asiantuntija, vastuullisuus, Kemianteollisuus ry

klo
15.30 Miten Suomi siirtyy kiertotalouteen?, Reijo Karhinen, Ohjausryhmän puheenjohtaja
Rakentamisen kiertotalous, Harri Hakaste, Yliarkkitehti, Ympäristöministeriö
Miten rakennuttaja vastaa kiertotalouden haasteeseen, Anna Hyrske, Vastuullisen sijoittamisen päällikkö, Ilmarinen
Teollisuuden sivuvirrat kiertotaloudessa, Otto Lehtipuu, Toimitusjohtaja, YTP
Päätössanat, Kalle Saarimaa, Puheenjohtaja, YTP
17.00-18.00 Cocktails seminaarin osallistujille
18.00 Illalliset, ravintola Kitchen & Table (ei sisälly seminaarin hintaan)

Muutokset mahdollisia.

Ilmoittautuminen
Voit ilmoittautua seminaariin ja illallisille 13.3.2020 saakka seuraavan linkin kautta:

Seminaarin puhujat

Krista Mikkonen, ympäristö- ja ilmastoministeri kesäkuusta 2019 alkaen. Kansanedustaja 2015-, vihreän eduskuntaryhmän pj 2016-2019.

Peter Kurth, FEAD:n (European Federation of Waste Management & Environmental Services) puheenjohtaja 2020- ja varapuheenjohtaja 2009-2019. Saksan ympäristöhuoltoyritysten liiton BDE:n puheenjohtaja.

Mikael Aro, Triton Partnersin osakas vuodesta 2016 alkaen. VR Groupin toimitusjohtaja 2009-2016, Carlsbergin Pohjois-Euroopan aluejohtaja 2007-2009.

Eeva Salmenpohja, Keskon yhteiskuntasuhdejohtaja vuodesta 2017 alkaen. Perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustaja 2015-2017.

Johanna Pentjärvi, Kemianteollisuus ry:n vastuullisuusasiantuntija, vastuualueina Responsible Care -ohjelma ja hiilineutraali kemianteollisuus.

Reijo Karhinen, työelämäprofessori, strategista kiertotalousohjelmaa valmistelevan ohjausryhmän puheenjohtaja. OP-finanssiryhmän pääjohtaja 2007-2018.

Harri Hakaste, yliarkkitehti, Ympäristöministeriö vuodesta 2003 alkaen.

Anna Hyrske, vastuullisen sijoittamisen päällikkö, Ilmarinen vuodesta 2011 alkaen.
20 vuoden kokemus vastuullisen sijoittamisen tehtävissä.

Otto Lehtipuu, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP toimitusjohtaja joulukuusta 2017 alkaen.

Kalle Saarimaa, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP puheenjohtaja. Fortumin Recycling and Waste Solutions -liiketoiminnan johtaja.

Lisätiedot seminaarista: otto.lehtipuu@ytpliitto.fi
Lisätiedot käytännön järjestelyistä: sirpa.komulainen@ytpliitto.fi