YTP_Webinaari_2.9.20_banner_1400x171

2.9.2020 YTP:n webinaari "Vastuullisuus kiertotalouden vauhdittajana"

Webinaarissa tarkasteltiin vastuullisuutta useista näkökulmista ja käsiteltiin rakentamisen ja teollisen tuotannon kiertotaloutta.

Luentomateriaalit powerpoint-tiedostoina ja tallenteina

Webinaarin avaus (tallenne esityksestä), Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen

European Green Deal (powerpoint) ja tallenne esityksestä, Peter Kurth, President of European Federation of Waste Management and Environmental Services (FEAD)

Vastuullisuus investorin näkökulmasta (powerpoint) ja tallenne esityksestä, Mikael Aro, Senior Industry Expert, Triton Partners

Maailman vastuullisin kauppa (powerpoint) ja tallenne esityksestä, Eeva Salmenpohja, Yhteiskuntasuhdejohtaja, Kesko

Vastuullinen kemianteollisuus (powerpoint) ja tallenne esityksestä, Johanna Pentjärvi, Asiantuntija, vastuullisuus, Kemianteollisuus ry

Miten Suomi siirtyy kiertotalouteen? (powerpoint) ja tallenne esityksestä, Reijo Karhinen, Ohjausryhmän puheenjohtaja

Rakentamisen kiertotalous (powerpoint) ja tallenne esityksestä, Harri Hakaste, Yliarkkitehti, Ympäristöministeriö

Miten rakennuttaja vastaa kiertotalouden haasteeseen? (powerpoint) ja tallenne esityksestä, Niina Arkko, Responsible Investment Analyst, Ilmarinen

Materiaalitori rakentamisen kiertotalouden työkaluna (powerpoint) ja tallenne esityksestä, Paula Eskola, Johtava asiantuntija, Motiva Oy

Teollisuuden sivuvirrat kiertotaloudessa,(powerpoint), ja tallenne esityksestä, Otto Lehtipuu, Toimitusjohtaja, YTP ja Antti Pitkämäki, Senior Consultant, Gaia Consulting Oy

Webinaarin puhujat

Krista Mikkonen, ympäristö- ja ilmastoministeri kesäkuusta 2019 alkaen. Kansanedustaja 2015-, vihreän eduskuntaryhmän pj 2016-2019.

Peter Kurth, FEAD:n (European Federation of Waste Management & Environmental Services) puheenjohtaja 2020- ja varapuheenjohtaja 2009-2019. Saksan ympäristöhuoltoyritysten liiton BDE:n puheenjohtaja.

Mikael Aro, Triton Partnersin osakas vuodesta 2016 alkaen. VR Groupin toimitusjohtaja 2009-2016, Carlsbergin Pohjois-Euroopan aluejohtaja 2007-2009.

Eeva Salmenpohja, Keskon yhteiskuntasuhdejohtaja vuodesta 2017 alkaen. Perhe- ja peruspalveluministerin erityisavustaja 2015-2017.

Johanna Pentjärvi, Kemianteollisuus ry:n vastuullisuusasiantuntija, vastuualueina Responsible Care -ohjelma ja hiilineutraali kemianteollisuus.

Reijo Karhinen, työelämäprofessori, strategista kiertotalousohjelmaa valmistelevan ohjausryhmän puheenjohtaja. OP-finanssiryhmän pääjohtaja 2007-2018.

Harri Hakaste, yliarkkitehti, Ympäristöministeriö vuodesta 2003 alkaen.

Niina Arkko, vastuullisen sijoittamisen analyytikko, Ilmarinen vuodesta 2019 alkaen. Hän vastaa vastuullisen sijoittamisen periaatteiden käytännön toteuttamisesta yhdessä sijoituslinjan kanssa.

Paula Eskola, johtava asiantuntija Motivalla, työskentelee koordinaattorina Business Finlandin bio- ja kiertotalous, Älykäs energia ja AI-liiketoiminta -ohjelmissa. Aiemmin toiminut mm. VTT:llä ympäristötutkijana.

Otto Lehtipuu, Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP toimitusjohtaja joulukuusta 2017 alkaen.

Antti Pitkämäki, Gaia Consulting Oy:n vanhempi asiantuntija, jonka osaamisalueita ovat: ympäristöjohtaminen, jätehuollon hallinta, ympäristöbiologia (maaperäekologia & biogeokemia), ympäristödatan analysointi.